..vilken urladdning

..det hade kunnat bli..


..men vad hände..ingenting i frölunda..säkerligen någon annanstans..fortfarande väderrelaterad betongkeps..som efter en blöt natt..det blev knapp blött på marken..inga häftiga blixtar och inget öronbedövande muller..fronten är nu på väg att dra förbi..mörkblå himmel förvandlas åter ljus horisont..



ur en annan vinkel..utan blixt..

..låt det bli

..svalare..bussarna vänder fortfarande på järnbrottskolans löparbana..precis brevid det solbelysta panncentralen..den som stod lite i vägen för mitt fasadfotografi härom sistens..spårvagnen vänder på parkeringen brevid..alla fönster som vetter mot eftermiddagssolen står vidöppna..jag som inte varit hemma på ett par dagar får akutvädra för att överhuvudtaget kunna sova..somnar förmodligen sent..min tanke för imorgon är att besöka Lotta på Liseberg..fullt av publik och säkerligen trevlig musik..gästartisterna har jag inte riktigt koll på..men värdinnan för partyt har en förmåga att locka fram det bästa hos varje artist..bedrev lite skuggträning i skogarna runt Ögärdet i Fjärås..min kala hjässa mäktar inte med asfaltslöpning över öppna vidder i Åsa..svårt blir det emellertid att ens tangera juni månads träningsmängd..ligger cirka 2 mil efter "schemat"..det gör för egen del inte så mycket då jag i nuläget värdesätter kontinuitet istället för mängd i min träning..ska kombinera löpningen med ett svalkande bad de dagar jag springer runt Sisjön..slipper ju maneter och annat krimskrams...
LÖ (DI)  2008-07-27  Ögärdet, Fjärås  2,77 km  00:17:47  6:25 min/km  141  
 LÖ (DI)  2008-07-26  Fjärås  2,9 km  00:17:40  6:06 min/km  -  
 LÖ (DI)  2008-07-21    3,12 km  00:18:51  6:02 min/km  143  
 LÖ (DI)  2008-07-19  Kvarnväg-Bergsväg  4,47 km  00:26:30  5:56 min/km  148  
 LÖ (DI)  2008-07-16  Sisjön,Oxsjön  7,18 km  00:45:12  6:18 min/km  152  
 LÖ (DI)  2008-07-13  Elljusspåret Sisjön  3,4 km  00:20:43  6:06 min/km  153  
 LÖ (DI)  2008-07-08  Elljusspåret Sisjön  3,4 km  00:21:00  6:11 min/km  146  
 LÖ (DI)  2008-07-06  Åsa Krokvik   4,68 km  00:26:36  5:41 min/km  139  
 ÖT   2008-07-05  Tennis  -  00:01:00  -  -  
 SI   2008-07-03    700 m  00:20:00  2:51 min/100m 

sammanfattningsvis..pulsen är ok..men farten..kunde varit bättre..fortfarande harvar jag på tider en bra bit över 2 timmar på varvet..men som sagt.. än så är det långt till vår..bara för den sakens skull blir dagens bild en majbild...


...en bild



förlusten är ett faktum..ett mål bortdömt för offside samt ett baklängesmål i slutminuterna..i det läget är det lätt att hålla sig för skratt..gothia cup..vinnare och förlorare..som i livet i övrigt..laget förlorade i semifinal efter straffar med 15-14...i ett senare skede av turneringen..15/7-2008
vinnarna tar allt..men för all del glöm inte förlorarna..för utan dem finns inga vinnare..på så sätt blir alla vinnare??!!


...en stund kvar till den

..25 septemb..sorry menar givetvis juli..tropiska nätter är att vänta..havet är stilla..likt mitt sinne..mötet med E gav mig en skrälldus nya låtar att lyssna på..grupper jag aldrig hört talas om..på tiden..ställ dig på andra sidan berget och begrunda en vy..som för fem minuter sedan var helt främmande..likt den musik som ekade över altanen..högt..för att överrösta skruvdragaren..det var en låt som aldrig tycktes ta slut..minns stunder på dansgolvet..mjölksyra i armar och ben..men låten bara drar vidare..likt ett nutida raveparty...150 skruvar senare är mattan fri..tröjan vrider jag ur..tar in musiken i vardagsrummet igen..skonar de grannar som inte delar min musikupplevelse.. med samma glädje ser jag på gamla tv-program..inser att allt såg så mycket yngre ut..Arne Weise..Lars-Gunnar Björklund..jag själv var 25..
Tom Waits har alltid sett gammal ut men..men hans tolkning av Tom Traubert´s Blues( Waltzing Matilda)..lyssnar och njuter..stänger ute sommarkvällen en stund..läs detta den 25 juli..
Till..My..GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN..

...skitdag

..planerade att tvätta fönster..planerade att springa efter jobbet..planerade att vara en bra arbetsledare..om det berodde på mig att allt gick snett,det vet jag inte..planerade att inte försova mig i morse..armen skulle absolut inte vara avdomnad klockan 5 på morgonen..sen finns det dagar då allt bara blir såå bra..tack E för pratstunden på jobbet..du förvandlade mitt inre kaos till det kosmos jag alltid vill uppleva..få en att känna sig värdefull igen...bild eller låt.. får ta och plocka en blomma och rycka lite blad..delade på det sista bladet..solen lyser så fint mot fasaden på huset mittemot..en bit härifrån


..utsikten från mitt

..fönster är detsamma som förut..utsikterna för kommande vecka ser däremot annorlunda ut..full frys,full kyl..ingen behöver undra hur karln egentligen klarar sig med så lite mat på lager..nu när gymkortet är uppsagt måste jag med fantasi återskapa de övningar som så enkelt stod uppradade på Kulturhuset..armhävningar,situps, rygglyft,magtrimmer,tåhävningar,utfall..övningar som jag inte vet namnet på..min kroppstyngd är idag av den art att den gott och väl räcker..konditionsträningen får skötas med löpning..koordinationsträningen tillägnar jag tennisen..i korthet kan kommande vecka sammanfattas så här..full frys,full kyl och fullt ös med träning..en tung vända avverkades igår..4,4 plågsamma kilometrar..stannade ett par gånger för att stretcha..läs tröttkörd och behövde en stunds vila..ingen karaktär idag inte..blir lätt så när man springer ensam..återhämtningen däremot god..sinnesro,som efter de flesta utflykterna..om jag alltid måste ha med en bild eller låt i mina inlägg??..av ren vana letar jag efter något..hmm..den här blir bra..för ett bra intro och en bra refräng..nästan hela låten..för versen är inte så dum den heller..



sängdags för mig..men häng med på party resten av natten om ni orkar..

..en bild jag tog med

..mobilkameran väckte en tanke hos mig..i brist på annat..vädret var bra och.. eller skymtar det inte lite moln
..är det dom du ser i backspegeln förfluten tid..eller sådant som man egentligen inte  ska se.. lägga bakom sig att gå vidare..eller enkelt uttryck..tittar du för mycket bakåt..ser du inte allt det goda som sker i nu.. som tur är vet man inte vad som händer om man tittar för mycket framåt..ett par bilder som minne från gothia cup 2008..ni gapar och skränar mycket på kvällen utanför mitt fönster..men underbar fotboll kan ni spela..välkomna tillbaka nästa år..










varför bara damfotboll??..ska fundera ett tag..haha..snygga frisyrer!!

...regnet hade gjort

..löven tunga..varje vindpust gav mig svalka under träningen..sprang genom skogen...mot slutet hade solen torkat upp den mesta vätan..fick inte längre någon dusch av de nedtyngda grenarna..solen går ner och jag i mål..7,2 kilometer..inte enbart löpning.. i de jobbigaste backarna fick jag gå..en uppdatering av löpardagboken..plus en bild på ett solbelyst..

löv..
..läste en musiktidning..en recension..83 tror jag eller något tidigare..låten ger mig fortfarande rysningar av välbehag..fields of fire..


Typ  Datum  Runda  Distans  Tid  snitt Snittpuls 
 LÖ (DI)  2008-07-16  Sisjön,Oxsjön  7,18 km  00:45:12  6:18 min/km  152  
 LÖ (DI)  2008-07-13  Elljusspåret Sisjön  3,4 km  00:20:43  6:06 min/km  153  
 LÖ (DI)  2008-07-08  Elljusspåret Sisjön  3,4 km  00:21:00  6:11 min/km  146  
 LÖ (DI)  2008-07-06  Åsa Krokvik   4,68 km  00:26:36  5:41 min/km  139  
 ÖT   2008-07-05  Tennis  -  00:01:00  -  -  
 SI   2008-07-03    700 m  00:20:00  2:51 min/100m  -  

..tog en sväng till

..Majvallen..medvinden skyndade min framfart och tur var väl det..annars hade den här bilden aldrig kommit till världen..musik kan göra en dyster dag till glädjerus senare på kvällen..så också en bild eller två..1+2 blir tre..

ett.

två..

tre...
Gothia Cup är igång..tillika nattens kampsånger från alla världens hörn..
håller mig vaken än extra stund..har ändå svårt för att somna..gör inget.

Den här låten från 86..på tal om glädje..breakout

..musik väcker minnen

..på gott och tyvärr ibland ont..i väntan på maten sökte jag lite på "tuben"..resan hem från Sollefteå..tåget hade stannat..tog vagnen hem till familjen..drog till torget och handlade en skiva..på bra humör en vecka in på lumpen..
inte ont anande att det väntade en 7 1/2 månad lång plåga..många söndagar flöt bort i tårar..ville inte åka dit igen..sorry boys, jag kommer aldrig att förlåta er..på en av resorna upp kom den värsta attacken...."du är så djävla ful att det är synd om dig"..sådana ord skakar man inte av sig i första taget..likt ett höstlöv på jackan..snacka om att självkänslan fick sig en ordentlig knäck..nu på senare år är jag faktiskt riktigt nöjd med hur jag ser ut..nästan läge att ladda upp en profilbild på bloggen..den vackra sidan..självklart..ett par år senare..på väg hem från repmöte..två dagar i fält och..två på sjukan i Sollefteå..adjutanten ordnade med hemresa..fick en medicin som hjälpte mot min värk..sovvagnen hem..on a
bed of roses
krama istället för att hata varandra och tänk på vad ni säger..det kan sätta sina spår/love mackan


..tänk om det kunde

..regna så kraftigt att man slapp att tvätta fönstren..åskan och regnet kom av sig en smula..men nu är det ändå försent att sätta igång..visserligen är det inte söndag idag, men om någon läser detta imorgon..lyssna på den här..ytterligare en låt av elin...

 
frågan är om man kan se bra ut genom ett otvättat fönster??

..likt envisa lågtryck

..behöver vila..för att släppa fram lite solsken..behöver mina tankar ro..tänker mycket..kanske lite för mycket..som en del säger till mig...försöker bygga upp en stålmur runt huvudet för att inte jobbiga tankar ska bryta igenom.. det var kanske därför en tår föll på min kudde igår innan jag somnade..på onsdag uppträder hon på liseberg..borde gå dit..eller ska..
elin ruth sigvardsson

..ny månad och nybliven

..triatlet??..tre träningspass..tre olika aktiviteter..börjar lika den profilbeskrivning över min träningspersonlighet som alla jogg:are kan ta del av..letade i bildarkivet..tänkte slumvis välja ut en bild att kåsera över..valet föll utan min vetskap på Lotta Schelins fotarbete i en match mot Ldb Fc i augusti förra året..en bild som kanske inte betyder så mycket för andra..men anledningen till att jag fångade just detta moment i en allsvensk fotbollsmatch?..är minnen som skall bevaras..att reflektera över..nån kanske undrar över hur jag tänkte i detta ögonblick..bilden finns..för att andra än jag skall se den..verkligheten bakom den vet bara jag..



..passningen resulterade inte i mål

..väntade igår på en

..vän..smet in på Valhalla IP..inte fotboll den här gången..skulle kunna ställa frågan så här..hur många handbollsmatcher rymms på en och samma fotbollsplan?..räknade aldrig..blev istället fängslad av all laganda..ett engagemang och en sällan skådad kämpaglöd..kanske var det 15 bataljer..i bakgrunden uppsnack för nästa match..kanske helt avgörande för avancemang..en lagsång hörs från gräsmattan brevid..telefonen ringde..dags att bege sig inomhus..lämnar en upplevelse som jag inte hade tänkt skulle ske..en meny..700 meter..lite snack..funderingar..ett uppgivet parti schack..en eftermiddag blir till kväll..som alla andra dagar..men de blir speciella..allt tack vare goda vänner..som en del av upplevelsen..



veckans cup i stan


..man går förbi

..villaträdgårdar..den andra juli startar grillsäsongen igen..passerar ljud..olika nivåer..en del snackar fortfarande över ett hackande av grönsaker..andra har redan lagt steken på grillen och avnjuter en kall öl i väntan..en kall efter..de som ätit färdigt..slappnar av..maten smakade bra..vinet var gott..likaså sällskapet..man hör på ljudet..lägre..ingen risk att man stör grannen om man skrålar..han är ju själv med..ljudet från den här låten kommer för alltid att påminna mig om fredag..längs rampen upp till huset..piano och sångstämmor förenas..kommer in..bara en gång till innan maten...
HALLELUJA..






..visserligen var

..det igår som jag skulle skriva detta,men sömnen hann ikapp..försöker vända tillbaka dygnet..ju svårare det är desto bättre har semestern varit..några vänner på jobbet undrar när jag skall ha semester..förklarar att det är cirka 300 dagar till nästa..de blir förvånade..dags också att lufta min löpardagbok..nya pass har tillkommit där emellan lite vila som inte syns i statistiken..om man inte har lust att läsa mellan raderna..

Typ  Datum  Runda  Distans  Tid  snitt Snittpuls 
 LÖ (DI)  2008-06-30  fyra stränder  4,22 km  00:32:01  7:35 min/km  136  
 LÖ (DI)  2008-06-26  Åsa 5,26 Villaväg   5,26 km  00:31:45  6:02 min/km  152  
 LÖ (DI)  2008-06-24  Vecka 1:1  5,42 km  00:31:30  5:49 min/km  152  
 LÖ (DI)  2008-06-23  Åsa Solvik   3,71 km  00:22:45  6:08 min/km  146  
 LÖ (DI)  2008-06-21  Nära havet  3,06 km  00:22:24  7:19 min/km  145  
 LÖ (DI)  2008-06-14  Åsa hulta-hamragård   3,96 km  00:22:47  5:45 min/km  147  
 LÖ (DI)  2008-06-12  Åsa hulta-hamragård   3,96 km  00:25:00  6:19 min/km  144  
 LÖ (DI)  2008-06-10  Åsakväll  4,44 km  00:30:00  6:45 min/km  135  
 LÖ (DI)  2008-06-09  Fjärås  1,3 km  00:08:51  6:48 min/km  142  
 LÖ (DI)  2008-06-08  Åsamorgon  4,38 km  00:28:11  6:26 min/km  143  
 LÖ (DI)  2008-06-07  Åsamorgon  4,38 km  00:30:00  6:51 min/km  140  
 LÖ (DI)  2008-06-03  Etapp 5..4,12   4,12 km  00:27:53  6:46 min/km  142  
 LÖ (DI)  2008-06-01    3,86 km  00:30:00  7:46 min/km  131  

jägersro travbana under läktaren..sm i voltige..tre voltigörer på samma hästrygg samtidigt blev för mycket för mina nerver..visar därför en första bild utan aktörer i manegen..



lite mer dramatik..



för att avsluta med lite odramatiska bilder från fyra badvikar en sommarkväll i juni..







o gott öl kom..så avslutades rundan på skyttevikens badplats i Åsa..4,2 km hallandskust..



..som farsan skulle sagt..alla dessa djävla motljusbilder..sorry..


RSS 2.0